Sustav za vješanje slika Arti TeqSustav vješanja slika je odavno prisutan sa funkcijom davanja posebnog karaktera prostorima u kojima boravimo. Sustav potjeće orginalno iz galerija, muzeja i radionica okvira, u kojima se težilo postići veliku pouzdanost i funkcionalnost pri izlaganju umjetnina.


Arti Teq ujedinjuje pouzdanost i funkcionalnost, te predstavlja profesionalan izbor sustava za vješanje. Ovaj moderan sustav odgovara svakom interijeru, pruža visoku kvalitetu koju zahtjevaju umjetničke galerije i daje dodatnu vrijednost vašoj dekoraciji zida.
Klik tračnica
Klik tračnica je aluminijska tračnica koja se postavlja jednostavno pomoću pričvrstnih elemenata (nosača). Završni poklopci i kutne spojnice čine sustav urednim i elegantnim. Tračnice su dostupne u tri boje: bijela-temeljna/mat, bijela-sjajna i metalik. Bijela-temeljna/mat tračnica premazana je specijalnim lakom koji se može direktno prebojati u bilo koju drugu boju što tračnicu čini “nevidljivom” tako da odgovara svakom interijeru.
Sintetički i čelični ovjesi "Cobra"
Ovjesi se mogu postaviti na donju stranu tračnice na bilo kojem mjestu zahvaljujući “Cobra - zakačci”. Ovjesi su dostupni u sintetičkoj (perlon) ili čeličnoj verziji u dužinama 150 cm i 200 cm. Maksimalna nosivost je 20 kg po ovjesu.
Kuke za slike

Dostupna su 3 različita tipa kuka za slike:
1. Mini kuka - postavlja se jednostavno pomoću podešavajućeg vijka. Maksimalna nosivost je 4 kg.
2. Samozatezna kuka - pričvrščuje se za okvir na principu potiska mase slike.
Maksimalna nosivost je 15 kg.
3. Side-loader samozatezna kuka (patentirana) - ova kuka se može postaviti samo na aluminijske okvire izrađene od “Side-loader” profila (okviri koji su sklopljeni pomoću kutne alu spojnice). Maksimalna nosivost je 15 kg.Prikaz postavljanja Side-loader samozatezna kuke
Montiranje klik tračnica

1. Postavite  nosače pomoću vijaka s razmakom od 40 cm. Ukoliko postavljate više tračnica jednu do druge, tada nosače postavite i na svakom spoju tračnica.
2. Postavite tračnice na nosače, a zatim i ovjese na tračnice.
3. Na krajeve tračnica postavite završne poklopce ili kutne spojnice ukoliko se tračnice spajaju u kutu prostorije.